Az AVG 2011 automatikus frissítésének veszélyei

Tisztelt Felhasználóink!

Hawk-os levelező rendszer leállás

Tisztelt Felhasználóink!

Veszélyes vírushordozók lehetnek a pendriveok

Tisztel felhasználók!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket egy az Origo.hu oldalán a napokban
megjelent cikkre.
Ebben többek között olyan kártékony programokról esik szó, amelyek nem
"csak" személyes adataink megszerzésére tesznek kísérletet, hanem
képesek akár adatvesztést is okozni. Ezek a kártevők, - mint azt a
cikkben is leírják - akár a manapság használatos digitális
fényképezőgépek és diktafonok memóriájába is képesek beférkőzni, onnan
fertőzve meg aztán azt a PC-t amelyhez csatlakoztatják. Kétségtelen

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy az intézményeink oldalon frissítettük az elérhetőségeiket.

Elindult a Neumann-Gép projekt


Meglévő és leendő partnereivel együtt a Magyar Debian Alapítvány a SourceForge-on elindította a Neumann Gép projektet, "mely szabad dokumentációkat és más szoftvereszközöket készít az állami és civil szférában tapasztalható számítástechnikai alulképzettség leküzdésére."

A projekt nyitott és reményeink szerint helyt ad bármilyen Copyleft-fejlesztést végző non-profit vagy üzleti szervezetnek vagy kezdeményezésnek a fenti témában a programkódtól a honosításon át a dokumentációig és így tovább.

Elérhetőség: http://neumann-gep.sf.net/

Gyakorlatilag egy Linuxos ECDL anyag tölthető le az oldalról, amely igen hasznos lehet a tanároknak, de az intézmények dolgozóinak, vagy a Linuxszal most ismerkedőknek is.

Karbantartás

Kedves Felhasználóink!

Ma délután ismét karbantartást végzünk szerverünkön. A kiesés valószínűleg nem lesz több egy óránál.

Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!

Karbantartás

Kedves Felhasználóink!
Holnap délután 13 órától 17 óráig szerverünk karbantartás miatt nem lesz elérhető. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!

Újra itt vagyunk

Sikeresen áttelepítettük levelező rendszerünket, weboldalainkat és a felhasználókat új szerverünkre. Megújítottuk a levelező rendszert és új IMAPS szolgáltatást tettünk elérhetővé. Nagyobb tárhelyet biztosíthatunk felhasználóinknak és nagyobb biztonságot. A továbbiakban biztonsági tanúsítványokkal védett ún. SSL és TLS kapcsolatokon keresztül érhetőek el szolgáltatásink (https, ftp(e)s, imaps). Továbbá saját domain szerverünk ezentúl akarmi.hawk.hu cím alatt is elérhetővé teszi nálunk tárolt weboldalaikat.

Újraindítás

Kedves Ügyfeleink!
Felhívjuk figyelmüket, hogy ma körülbelül 10 órától szerverünk költözés miatt nem lesz elérhető. A lépésre azért kerül sor, hogy egy jobb minőségű, korszerűbb és megbízhatóbb rendelkezésre állású rendszert használhassanak.

Windows Vista és Office 2007

Bizonyára sokan megkapták az Oktatási Minsztérium tájékoztatóját arról, hogy megújítoták, sőt kibővítették a Tisztaszoftver program licenszeit a legújabb Microsoft termékekkel, a Windows Vista Enterprise operációs rendszerrel, az Office 2007 irodai programcsomaggal illetve más kiszolgálószoftverek licenszeivel (2003 Server R2 Standard, Exchange 2007 Standard, Sharepoint 2007, ISA 2006 Standard, SQL Standard). A tájékoztató mellé sok esetben telepítőkészletet is mellékeltek.
Azonban kérjük az intézmények dolgozóit, hogy a munkájuk, vagy más kollégáik munkája során használt számítógépekre (kiemelten: gazdaságis, igazgatói, helyettesi és titkári) ne telepítsék ezekről a lemezekről a programokat, elsősorban a Windows Vistát és az Office-t, mert hardver és szoftver inkompatibiltásokból eredően használhatatlanná válhat a számítógép. A rosszul telepített vagy frissített számítógépek helyreállítása rengeteg időt emészthet fel és megbéníthatja a munkájukat.

Tartalom átvétel